Referat: Oxie IF - AIF Barrikaden

Startelvan: Martin P, Jesper J, Martin N, Henrik Ni, Claes, Peter, Fredrik, Patrik, Erik S, Johan L, Omar
Avbytare: David, Daniel, Hampus, Erik J, Henrik H
Uppställning: 4-4-2

Efter 14 matcher var vi fem poäng ovanför nedflyttningsplats och kvällens drabbning var mot ett topplag som säkert gärna hade tagit tre poäng för att kunna ställa in siktet på div 1-spel 2009. Vårt mål: att hålla Flagg bakom oss och gärna komma en bit på traven i denna matchen.

Första halvleken tycker jag innehöll många chanser för Oxie att ta ledningen. Deras snabba kantspringare kom ofta fram till straffområdet eller i alla fall en bit utanför. Väl där hann försvaret ikapp och bröt. Detta medförde att de valde att försöka komma in bakom backlinjen med längre bollar. Oxie är ett bra lag med spelare som i de flesta fall har rätt adress på passningarna, även om de går i luften. Dock var det förvånansvärt många som gick ut över sidlinjen just där vårt avbytarbås var. 0-0 stod sig till halvtid, både genom bra försvarsspel och en bra målvaktsinsats. Vår prestation framåt i första halvlek var ömsom vin, ömsom vatten. Vi hade bra uppspel och ett par bra chanser. I en del fall väntade vi för länge att lämna över bollen till spelare med hyfsade lägen att i alla fall få iväg ett skott.

Inför andra halvlek gjorde vi fyra byten. Det kan ibland ställa till det med så stor omändring i en match som står och väger, men jag måste säga att killarna som kom in gjorde ett ypperligt jobb! Vi fortsatte hålla motståndarna borta från straffområdet och det kändes som att vi tog ytterligare steg mot deras. Trots det kom vårt ledningsmål inte innanför 16-meterslinjen. Genom att fiska upp en boll som Patrik i nickduell fått vidare laddade Fredrik bössan och jag fick titta två gånger för att uppfatta att den var inne. Från min vinkel såg det ut som att den gick väldigt nära stolpen, om inte utanför. Dock kunde spelarnas jubel inte betyda inspark till Oxie...

25 minuter kvar på matchuret och det taktiska spelet tog över. Oxie gick ner på trebackslinje och vi drog ner Patrik att ligga framför backlinjen och Peter ner från anfall till mittfält. Med detta fick vi några chanser att komma runt, men Oxies snabba kantlöpare kom igång igen efter att ha varit hyfsat osynliga under andra.

Med bra räddningar och några missade skott höll vi ut och när domaren slutligen blåste av var det nöjda vinröda spelare som tackade för matchen och åkte hem med tre poäng i fickan!